Může mi někdo vysvětlit stručně co dělajíty switche a variable jsem zelenáč ale když mi to někdo vysvětlí tak to snad pochopím.
A nevíte kde stahnout Character Maker XP
Moderátor: Moderátoři
CraZyWolf píše:¨Tak abych ti to trošku vysvětlit.
Variable je vlastně proměnná. Proměnná je vlastně něco, co má určitou hodnotu. S Variablem můžeme "operovat". To znamená, že s ním můžeme manipulovat.
Můžeme sčídat,odečítat,dělit,násobit atd...
Uvedu příklad...Uděláš si úkol ve kterém musíš např. sesbírat 3 rostliny. Takže si nastavíš variable na hodnotu 0 a jak dojdeš k rostlině a zvedneš ji, tak se hodnota variablu přičte o 1. A tak to děláš až bude mít 3.
To bych vysvětlit trošičku variably.
Teď zas switche.... Switch si představ jako páčku. Pokud je páčka sepnutá, něco se dějě. Pokud ne, děje se něco jiného.
Jak už tady kolega nahoře zminoval, switch může být on|off. Takže zase uvedu příklad. Máš postavu a ona po tobě chce aby jsi jí donesl např. kousek dřeva které je na zemi,
Vezmeš dřevo a tím aktivuješ třeba switch se jménem dřevo-quest. Nyní je ON a to znamená že můžeš u postavy udělat nový text nebo akci. Takže ti například poděkuje a dá ti odměnu.
Snad jsem to napsal vše dobře. Pokud budeš mít nějakej problém, tak se neboj napsat
rádi pomůžeme, protože každej si prošel těma časama kdy byl taky zelenáč. Ale neboj, ani nepostřehneš a budeš umět v tom umět dost dobře
.
Mimochodem, vítej!
---
Omlouvam se za chyby...píšu z noveho notebooku
--
Zpět na Problémy, tipy, rady, tutoriály k RPG Makeru XP
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků