závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Zde najdete typy na práci v RPG Makeru 2000 a 2003.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Neas » červenec 2, 2010, 3:44 pm

Caf :)
Tak po dlouhý době potřebuju s něčím o5 pomoct.
Když v eventu použiju wait 0.0, je doba, na kterou tento příkaz "zdrží" další příkazy závislá na rychlosti počítače, nebo bude stejná, ať se hra spustí na jakkoli rychlém kompu?

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Grim » červenec 2, 2010, 5:04 pm

Lepsi je dat 0.1 Wait a je to závislé na rychlosti PC.
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Neas » červenec 2, 2010, 5:31 pm

Právě že wait 0.1 trvá moc dlouho pro účely, na který ho potřebuju (animace tvořená několika za sebou jdoucími obrázky).

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Vivi » červenec 2, 2010, 8:24 pm

Ono i 0.1 je dost rychlý. Ale jak chceš. Jinak to jestli to je závislé na rychlosti PC to opravdu nevím a nad ničím takovým jsem nikdy nepřemýšlel.
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 586
Registrován: duben 7, 2010, 4:47 pm
Bydliště: někde v Praze

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Poryg » červenec 10, 2010, 10:22 am

Mě to tak nějak přijde stejné, dát Wait 0.0 a nedát ho tam vůbec. Ale nejsem si jist.
http://www.ulozto.cz/7478224/lsdemo-zip


Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak vytvořit svoji mapu :D
Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak fungují switche a variably :D
Ach, kdepak jsou ty časy? Teď RM otevřu jednou za sto let... :(

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Grim » červenec 10, 2010, 12:13 pm

Vypadá to stejně, ale procesor udělá o jeden úkon navíc a sniží tak možnost lagu nebo-li spíš trhání procesu.
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 689
Registrován: červen 6, 2007, 7:26 pm
Bydliště: Liberecký kraj

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Rebel » červenec 10, 2010, 12:50 pm

tak dej víc 0.0 waitů, nejsem si jistý někde 5 až 7 = 0.1 , tak když daš tak 3x 0.0 je to jako 0.05 asi....
((random(1)*2)-1)*(rrandom(1,x)) ;
((random(1)*2)-1) will give you -1 or 1
(rrandom(1,x))

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

Re: závislost waitu 0.0 na rychlosti počítače

Příspěvek od Neas » červenec 11, 2010, 10:18 am

zatim to funguje jak má, ještě to testnu na jinym kompu ža bude možnost. když se rychlosti nebudou lišit nebo se budou lišit minimálně, prostě to použiju :lol: díky :)


Zpět na Tipy, rady, tutoriály pro RM 2000/2003

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník