Malý problém s událostmi(Eventy)

Zde najdete typy na práci v RPG Makeru 2000 a 2003.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Malý problém s událostmi(Eventy)

Příspěvek od Kerdas » duben 27, 2008, 1:18 pm

Mám načatej projekt a mám velký problém s eventy...když udělám nepřítele jako event,tak po jeho porážce nezmizí...jak ho nechat zmizet???
A dál...Udělal sem na skříni event,že dostanu meč...ale neumim to udělat,aby po sebrání meče hrdina říkal něco jako např:tam už nic neni...protože takhle můžu získat 8(naležato) [čti:nekonečno] meču a prodat je...a to je závažnej bug...
Plllls!Poraďte,jak se těhle Bugů zbavit!

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 103
Registrován: červenec 16, 2007, 3:00 pm
Bydliště: pobliz roznov pod radhostem

Příspěvek od hajnis » duben 27, 2008, 1:47 pm

problém 1. měl by v eventech být příkaz erase event procesing(konec proceu) a pokud chceš aby nepřítel zmizel dáš erase event

problém 2. zde tě odkazuji na stránkuhttp://mj-soft.net/tvorbaher/viewtopic.php?f=4&t=32 - je to druhý obrázkový tutor( je sice pro xp ale mělo by to být stejné)
a toť myslím vše 8)
Obrázek
U? jsi viděl tento web?: http://www.gromwars.ic.cz
Obrázek
I am Warrior - Play Free Online Games

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 27, 2008, 3:00 pm

díky...zkusim to

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 27, 2008, 3:34 pm

s 1.problémem mi to nepomohlo...nemůžu najít Erase Event,asi proto,že mám RPGM2K a ne RPGM2K3
s2. problémem taky nehnu,protože nemám self switch

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Příspěvek od Grim » duben 27, 2008, 6:04 pm

Kerdas píše:s 1.problémem mi to nepomohlo...nemůžu najít Erase Event,asi proto,že mám RPGM2K a ne RPGM2K3
s2. problémem taky nehnu,protože nemám self switch


V prilozenem souboru jsem ti snad pomohl ja na to ,ale doporucuji prejit na RPG maker 2003 je lepsi v mnoha vecech hlavne ma erase event.
:twisted:
Přílohy
pozadavek.zip
event batle a mec v truhle
(390.02 KiB) 214 krát
Naposledy upravil Grim dne duben 27, 2008, 6:50 pm, celkově upraveno 1
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 27, 2008, 6:09 pm

díky....snad to pomů?e...a tohle je 2000/2003 Forum

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 27, 2008, 6:27 pm

rpgm2k3 má stejnou grafiku jako 2k?říkáte že tam teda schwitche jdou? i když sem to udělal stejně(message,add item,comment,cange schwitch)a zobrazuje se mi ROVNOU druhá zpráva!A první je pryč(zůstává na 1.straně,ale nezobrazí se a nezobrazí se)

a neni to v tom,že tam cpu flash event,set face,play SE???


to tučně neplatíííííííí!!! já sem si nevšim toho přepnutí switche na druhý straně....A DE TO!!!díky moc....už konečně můžu pokračovat!

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 29, 2008, 11:07 am

A jěště jeden problém...když dám move event a pak right,down,down,left,aby udělal HRDINA(ale i event) jeden krok doprava,pak dva dolu a jeden doleva,tak ten zmetek de doprava a zastaví se až o zeď....nutno dodat,že to zkoušim s Autostartem...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Příspěvek od Grim » duben 29, 2008, 12:17 pm

http://www.kobrasrealm.net/downloads/rpg2000v187.rar stahni si tetno patch ,jenom nakopiruj *.exe a spoustej ho pres tento soubor a najdes tam delete event ,ktery nutne potrebujes. :twisted:

A s tim ,ze si chodi jak chce to udelej takto:
1) cele to dej do smycky(cycle)
2)vloz do variable map event x(dale jen ex) a map event y(dale jen ey)
3)potom spocitat x a y kde mam byt event a dat Fork conditions ,kdyz dosahne ex nebo ey toho bodu tak zrus smycku(break cycle) a dej prikaz na dasli pohyb ve smycce

Ale stejnak doporucuji prejit na Rmk2K3 mapu jen nahrejes ,protoze chipsety maji stejny snad jen trochu uprav v mape. Jinak tu bude tva hra po uravach do rmk2k3: download bude jeste dnes vecer jestli budes chtit pisni. :twisted:
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 29, 2008, 1:38 pm

a to teda myslíš otevřít tenhle projekt v RM2k3?a to teda bude stejný?i battle animations?...protože já si vyrábim vlastní...???

A neví tu někdo,jak teleportovat EVENT(ne hrdinu) na jinou mapu?

A ještě otázka:mám hru Unterwegs in Düsterburg a ve složkách sou xichty,muzika atd.to můžu vkládat do správnejch složek,abych to moh použít?...radši to nezkoušim,abych něco nezkazil...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Příspěvek od Grim » duben 29, 2008, 6:12 pm

Vim dival jsem se na tvuj projekt a to muzes vkladat do adresaru s tvym projektem nic se nestane, jenom jestli budou stejneho jmena maker pouzije z adresare s projektem misto defaulniho. :twisted:
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 8
Registrován: duben 26, 2008, 6:30 am
Bydliště: Czech Budweiss

Příspěvek od Kerdas » duben 29, 2008, 7:12 pm

to s tou smyčkou mi mozek nebere ale vůbec...nemůžeš rychle spíchnout příklad?

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

Příspěvek od Neas » červen 19, 2008, 11:31 pm

jenom si tady ctu ty vase prizpevky a snad muzu pomoct s tim erase event, kterej nemuzes najit... ve 2k je to taky akorat se to menuje clear timer.

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 586
Registrován: duben 7, 2010, 4:47 pm
Bydliště: někde v Praze

Re:

Příspěvek od Poryg » duben 12, 2010, 9:04 am

Kerdas píše:a to teda myslíš otevřít tenhle projekt v RM2k3?a to teda bude stejný?i battle animations?...protože já si vyrábim vlastní...???

A neví tu někdo,jak teleportovat EVENT(ne hrdinu) na jinou mapu?

A ještě otázka:mám hru Unterwegs in Düsterburg a ve složkách sou xichty,muzika atd.to můžu vkládat do správnejch složek,abych to moh použít?...radši to nezkoušim,abych něco nezkazil...

Tohle bych vyřešil pomocí switche, že se ten event aktivuje switch, no a pak ve druhé straně ten event zmizí (závislý na tom switchi, odstranění graphic) no a v té mapě, kam ho chceš teleportovat, bych vytvořil nový event závislý na tom switchi vypadající jako ten, co chceš teleportovat a s určenými příkazy.
http://www.ulozto.cz/7478224/lsdemo-zip


Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak vytvořit svoji mapu :D
Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak fungují switche a variably :D
Ach, kdepak jsou ty časy? Teď RM otevřu jednou za sto let... :(


Zpět na Tipy, rady, tutoriály pro RM 2000/2003

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník