Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Zde najdete typy na práci v RPG Makeru 2000 a 2003.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Vivi » leden 1, 2010, 12:33 am

Ahoj, dovolím si založit toto téma protože v této sekci ještě není, a hned vyrukuju s prvním dotazem : Jak se dá udělat scroll map jako je na začátku forbidden ságy? Zkoušel jsem hledat v eventech ale nic jsem nenašel, tak prosím o radu, díky.
EDIT : A jo, já jsem už spammer, tak to šťastný nový rok! :D
Naposledy upravil Vivi dne říjen 30, 2011, 11:08 am, celkově upraveno 1
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 689
Registrován: červen 6, 2007, 7:26 pm
Bydliště: Liberecký kraj

Příspěvek od Rebel » leden 1, 2010, 9:47 am

jakou scroll map maš na mysli, prolog ? Jak se mění jenom obrázky po x sekundách ? Nebo intro - to je normalní pan screen.
((random(1)*2)-1)*(rrandom(1,x)) ;
((random(1)*2)-1) will give you -1 or 1
(rrandom(1,x))

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 655
Registrován: listopad 2, 2008, 5:31 pm

Příspěvek od Maxicek » leden 1, 2010, 11:34 am

pokud to chápu tak měl na mysli intro pomocí show picture kde to scrolluje zezhora dolu (něco jako kredity)? :?:

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 295
Registrován: únor 13, 2008, 4:41 pm

Příspěvek od Pinsius » leden 1, 2010, 1:13 pm

on myslel posuvanie obrazu z prologu...
Stare RM projekty zrušené (viď stare prispevky) a RPG Makeri už nerobim(asi 3. rok). Momentalne sa sustredim na všeobecne programovanie typu Java,C++,C.


Lubo 586 my old nick

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Příspěvek od Vivi » leden 1, 2010, 1:34 pm

Jak je tam např scéna na Kizunu jak to jde z toho mostu až do Lancova domu.
EDIT : ne prolog, ale intro
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 689
Registrován: červen 6, 2007, 7:26 pm
Bydliště: Liberecký kraj

Příspěvek od Rebel » leden 1, 2010, 1:49 pm

normalni pan screen, pak se misto mapsetu objevi picture a ten se zoomne.
Jeslti myslis, ten prechod na ten domek.
((random(1)*2)-1)*(rrandom(1,x)) ;
((random(1)*2)-1) will give you -1 or 1
(rrandom(1,x))

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Příspěvek od Vivi » leden 1, 2010, 1:50 pm

A jo, díky moc!
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 8, 2010, 12:42 pm

Mam dotaz, jsem ted u babicky a nic mi tu nejde :D . Jsem rad, ze se mi vubec podarilo nacist forum. Nic moc si tu nezahraju a RMXP tu nerozbehnu abych moh delat na bratrstvu, tak jsem stahl 2k3 a delam hru - uz chvili, delam ji pokazdy kdyz tu jsem. No a mam problem, dneska sem konecne delal na databazi, pocestoval jsem a delal itemy. A pak kdyz chci spustit hru, napise mi to "Event script referended an item that does not exist". Nevim co s tim. zkousel jsem spousteni pres maker i z adresare se hrou a nic. Zkousel jsem spustit jenom test battle a ani tam nic. Zkusil jsem udelat jinyho hrdinu se zakladnima itemama a statama a ani s nim mi hra ani bitva nesla spustit. Nevite, kde by mohla byt chyba? Nechce se mi zkousel promazat celou databazi, protoze tam toho mam hodne, co jsem dnesk udelal a tak bych radsi cilene sel k tomu problemu, jenze ten nevim kde hledat.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Grim » květen 8, 2010, 3:08 pm

Jestli se nepletu toto se mi taky stalo a problém je v tom, že je málo věcí v databázi. Minimum je u všeho 13 položek(nevím to jistě), ale nemusí být vyplněny. A tím myslím monstra a itemy tyto dvě veci musí být aspoň takhle velký. A popř. se mrkni na Monster Group jestli tam nemáš skupiny kde nic není a i tam musí být těch 13 položek.
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 8, 2010, 3:13 pm

Mezitim se mi to podarilo vyresit a melo to ponekud zajimavy reseni. Stacilo, kdyz jsem v databazi nenastavil hrdinovi zadne intial equip a itemy jsem mu pridat az ve hre pres autorun quest. vysledek stejnej. Stacilo proste, aby hrdina nemel itemy hned po acatku hry ale aby mu je dodal nakej event.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Grim » květen 8, 2010, 3:16 pm

Zajímavý toto řešení, ale aspoň si zahraj Moulu ten ti snad pojede. Ale to je OFT a moje reklama(lanaření). :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 8, 2010, 4:17 pm

J, zajimavy reseni. Moulu uz jsem hral, sice starsiho, ale jo. No asi ho sem casem stahnu :D . Ale internet tu jde 1kb/s stezi :D . Ta 2k3 se mi celkem libi nakonec, sice tam vzdycky marne hledam self switch a nic moc se tam orientuju, ale je tam par chytrych vecicek. Tu hru co tu delam snad jednou vydam.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 295
Registrován: únor 13, 2008, 4:41 pm

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Pinsius » květen 8, 2010, 7:18 pm

hmm, sa mi zdá že ty makáš vo všetkých verziách, RM 2k3, RM XP a RM VX. Zaujímavý štýl :)
Stare RM projekty zrušené (viď stare prispevky) a RPG Makeri už nerobim(asi 3. rok). Momentalne sa sustredim na všeobecne programovanie typu Java,C++,C.


Lubo 586 my old nick

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 8, 2010, 7:29 pm

Lubo, na prvni pohled to tak muze vypadat, ale hned objasnim.

XP je nejlepsi. V XP delam nejvic, mam ho nejradsi. V 2k3 jsem nedelal nic, no ale protoze tu u babicky XP nerozbehnu, stahl jsem si aspon 2k3, abych mel co delat a mozan tu hru, co tu delam pak vydam. VX to nepouzivam skoro vubec, chci v nem jen udelat jednu trochu vtipnou hru, kterou bych se rad priblizil k hram typu Carosvetu, Elviry nebo treba Trial Adventures.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 9, 2010, 10:48 am

Teda najit ted tady na foru neco, to da zabrat :lol: .

No mam dalsi problem. chtel jsem zobrazovani jmen lokaci v levem hornim rohu jako to mam ted v bratrstvu a ejhle. Program mi nebere zadnou grafiku. nejdriv jsem zkousel klasiku PNG, nslo ho to, ale nezobrazilo to nic a ve hre se to taky neukazalo. Pritom je to normalni PNg a ono jako kdyby to bylo pruhledny nebo co... JPG a BMP mi to ani nenaslo... Help!
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Grim » květen 9, 2010, 11:03 am

Jde o to, že to musí být 8-Bit(256 barev) a bere jen PNG popř. BMP.
Obrázek

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 9, 2010, 11:30 am

Jo takhle to je, diky. Tak se mi zda, ze s Erathii budu mit jeste dost problemu.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Vivi » květen 9, 2010, 12:20 pm

abychom byli přesní, rpg maker 2003 bere přesně : 16777216 barev(256x256x256). To není zas tam málo co?
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 9, 2010, 12:58 pm

Jo, ale proste je pro me problem v tom neco delat...
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Vivi » květen 9, 2010, 1:21 pm

Zkus iDraw.
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Michalc » květen 9, 2010, 3:53 pm

Ja to doresil v malovani :P . To co jsem si nakreslil predtim v Photofiltru sem v malovani upravil na pozadovany pocet barev...
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 586
Registrován: duben 7, 2010, 4:47 pm
Bydliště: někde v Praze

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Poryg » květen 10, 2010, 8:39 am

Před několika minutami jsem si všimnul, že Rebel je zpátky, jinak bych hlasoval pro něj v anketě nového admina :D

Ale to je OTčko. Chtěl bych se zeptat, když chci, aby třeba když jde postava spát, nebo takhle, tak jak mám začernit obrazovku?
No teda tohle vím, ale vždycky mi začne svítat a tak bych se chtěl zeptat, jak mám udělat, aby mi nesvítala.
Tento problém mám i v minidemu, uvidíte sami.
http://www.ulozto.cz/7478224/lsdemo-zip


Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak vytvořit svoji mapu :D
Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak fungují switche a variably :D
Ach, kdepak jsou ty časy? Teď RM otevřu jednou za sto let... :(

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Neas » květen 10, 2010, 1:16 pm

Poryg píše:Ale to je OTčko. Chtěl bych se zeptat, když chci, aby třeba když jde postava spát, nebo takhle, tak jak mám začernit obrazovku?
No teda tohle vím, ale vždycky mi začne svítat a tak bych se chtěl zeptat, jak mám udělat, aby mi nesvítala.
Tento problém mám i v minidemu, uvidíte sami.

Tint Screen na druhé stránce v event příkazech, nastav první 3 hodnoty na 0, vlevo dole máš pak dobu, jak dlouho to má trvat (defaultně 10).
Jen pak musíš dalšíma přikazama nastavit, aby se Herovi obnovily HP a SP :)

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 586
Registrován: duben 7, 2010, 4:47 pm
Bydliště: někde v Praze

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Poryg » květen 11, 2010, 3:59 pm

O tom doplnění vím, to není problém. Lol, já tam dával Flash screen, nu, snad mi to pomůže...
Jo jinak, kdybych chtěl zobrazit picture ve středu obrazovky, jaký mám zadat souřadnice?

EDIT: O těch třech hodnotách taky vím, nastavoval jsem Flash screen... No, tak až budete testovat můj projekt, tak to prosím vás přehlédněte :D

Jo jinak: Rebele, sorry za Beriona, ale Chrona mi import nevzal :D
http://www.ulozto.cz/7478224/lsdemo-zip


Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak vytvořit svoji mapu :D
Ach, jak já byl šťastný, když jsem přišel na to, jak fungují switche a variably :D
Ach, kdepak jsou ty časy? Teď RM otevřu jednou za sto let... :(

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 661
Registrován: červen 19, 2008, 11:03 pm
Bydliště: Praha 5

Re: Důležité : Otázky a odpovědi okolo práce v RM2k/3

Příspěvek od Neas » květen 11, 2010, 4:22 pm

Poryg píše:Jo jinak, kdybych chtěl zobrazit picture ve středu obrazovky, jaký mám zadat souřadnice?

nech defaultní, X=160, Y=120 :)
Souřadnice obrázků se zadávaj v pixelech, přičemž souřadnice [0,0] jsou v levém horním rohu :arrow:

Další

Zpět na Tipy, rady, tutoriály pro RM 2000/2003

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník