Rozumný sleep system

Zde najdete typy na práci v RPG Makeru 2000 a 2003.

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 28, 2009, 11:10 am

Rozumný sleep system

Příspěvek od Ridko » leden 8, 2010, 2:02 pm

Zdravím, mám problém so sleep system + hodiny. Vždy keď si v inne nastavím že chcem spať napr. 12 hodín, tak mi hodiny zblbnú...ako keby tie hodiny nevedeli preskočiť z 23:59 na 00:00. Jednoducho by som to chcel tak aby keď bude napr. 23:00 hodín a ja nastavím aby som spal napr. 3 hodiny, tak by hodiny mali preskočiť na 02:00, no ale to sa nestane :) no dúfam že som to vysvetlil...tak až vie niekto pomôc?, tak vopred ďakujem.

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 655
Registrován: listopad 2, 2008, 5:31 pm

Příspěvek od Maxicek » leden 8, 2010, 2:48 pm

To jsi si vytvořil vlastní systém času nebo to u? má RM v sobě? Ve 2k/2k3 nedělám ale snad dokážu pomoct. Nastav si podmínku, jestli variable hodina (jméno toho variablu který určuje hodinu) je rovno 23 nebo větší, tak dáš set variable hodina na 02:00. Pokud je variable hodina rovno 22:00 nebo větší, ale menší než 22:59 (59=variable minuta), tak set variable hodina na 01:00. Doufám že si to pochopil. :) (dělam v XP ale pro 2k/2k3 by to mělo být stejný, popřípadě pár změn)

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 28, 2009, 11:10 am

Příspěvek od Ridko » leden 8, 2010, 3:41 pm

Áno systém času som si vytvoril sám, a mám ho tak ako si písal, myslím tie variable. Čas funguje ok. Ale ide o to ?e by som chcel urobiť systém aby som si v inne mohol vybrať ako dlho chcem spať, no a to som už tieš spravil ale vždy keď je napr. 22:00 a ja chcem spať 3 hodiny tak by skočiť hodiny na 01:00 ráno, ale tam to vždy zblbne, proste to nefunguje, keď to má prejsť tou hranicou medzi 23.59 a 00.00. Ale napr. keď ten spánok neriešim tak hodiny idú v pohode, v pohode to prejde z 23.59 na 00.00 a hodiny idú odznova, tak by to malo byť. Blbne to len keď nastavím ten spánok tak že to musí prejsť tou hranicou. :) No už som sa v tom zamotal aj ja...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Příspěvek od Vivi » leden 8, 2010, 3:57 pm

Tak to by mělo asi jít tak, že u toho systémů nastavíš taky :
@>If variable [čas-hodiny] is 25
@>set variable [čas-hodiny] 1
a tak dál u vyžších čísel.
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1915
Registrován: květen 18, 2009, 2:43 pm
Bydliště: České Budějovice - někde pod mostem xD

Příspěvek od Michalc » leden 8, 2010, 3:59 pm

TO je v podstate ono, to co rikal max.
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na --TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.
Obrázek
Userbary - bannery - kraviny...
Obrázek
Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

Oficiální stránka hry Bratrstvo Vyvolávačú démonů: http://brotofde.blogspot.com/ - Tak nějak zrušeno

Obrázek
Můj nejnovější návrh WoW setu: Lvl 19 F1 Firebolt Mage Twink set

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 4:08 pm

proč set variable? proč ne pripočítat daj tam proste že ked dáš možnost spat 3 hodiny pridat k variablu čas 3

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 28, 2009, 11:10 am

Příspěvek od Ridko » leden 8, 2010, 4:43 pm

JKlena píše:proč set variable? proč ne pripočítat daj tam proste že ked dáš možnost spat 3 hodiny pridat k variablu čas 3


O tom som písal že keď tam dám variable hodín +3 a je napr. 22.00 tak to nepreskočí na 01.00 ráno. Neviem to asi moc vysvetliť, ale šak si to skús v RM.

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 4:49 pm

aha, myslíš že ked máš čas pred pulnocu a po pripočítaní prejdeš až za púlnoc tak ti to neskočí tam kam má?

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 28, 2009, 11:10 am

Příspěvek od Ridko » leden 8, 2010, 4:53 pm

JKlena píše:aha, myslí? ?e ked má? čas pred pulnocu a po pripočítaní prejde? a? za púlnoc tak ti to neskočí tam kam má?


Presne! :D Vo vysvetlovaný som žavý :oops:

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 4:58 pm

ale inák ked máš napr. 1pm a dáš +3 hodí to na 4pm, než toto sem robil aj ja! presne toto iste len v XP, a též sem na to nedošel...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 6
Registrován: červenec 28, 2009, 11:10 am

Příspěvek od Ridko » leden 8, 2010, 4:59 pm

JKlena píše:ale iná? ked má? napr. 1pm a dá? +3 hodí to na 4pm, ne? toto sem robil aj ja! presne toto iste len v XP, a té? sem na to nedo?el...


Áno, keď je 1pm a dám +3 tak sú 4 hodiny, blbne to len keď to prechádza polnocou :roll:

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 5:00 pm

chlape toto mi nevedel poradit ani grim, neco spatlal ale též to nešlo....nevim či to nejak spravíš...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 655
Registrován: listopad 2, 2008, 5:31 pm

Příspěvek od Maxicek » leden 8, 2010, 6:44 pm

no jak jsem říkal musíš dát podmínku (conditional branch?) jestli je variable hodiny 22 nebo větší ale zároveň je variable minuty menší než 60 tak nejdříve set variable hodiny na 0 a pak add variable hodiny +1. Pokud je variable hodiny 23 nebo větší tak set variable hodina na 0 a pak add variable hodiny +2. Musí to fungovat, stejně to mám udělaný i já v mojí hře, je sice v XP ale mělo by to být stejný

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 8:55 pm

spíš
control variable hodiny == hodiny(v hre)
control variable minuty == minuty(v hre)
coditional branch: when variable hodiny >= 23
set variable hodiny == 0
variable minuty += minuty
variable hodiny += XX (kolko hodin chces)

....takto by to mnelo fachat

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1329
Registrován: únor 7, 2009, 2:40 pm
Bydliště: Pardubický, nebo Jihomoravský kraj ¯\_(ツ)_/¯

Příspěvek od Vivi » leden 8, 2010, 10:06 pm

on ale nemyslí normální přeskakování dne, on myslí že když jse spát, tak mu to nepřeskočí a jde to dál.
Kdo ví proč, překoná jakékoli jak. -Nietzsche

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 11:10 pm

skusím tutor...bude v xp protože se mi nechce stahovat 2k/2k3 ale když to pújde...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 8, 2010, 11:25 pm

je to snad nemožný, v XP se to fakt nedá...

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 655
Registrován: listopad 2, 2008, 5:31 pm

Příspěvek od Maxicek » leden 9, 2010, 12:24 am

jako že se mu to sekne a jede to na 26:00? Nebo má furt den číslo 1? :?::?:

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1282
Registrován: duben 27, 2009, 6:54 pm
Bydliště: SR

Příspěvek od JKlena » leden 9, 2010, 1:44 am

to nevim ale normálne to nejde

Uživatelský avatar
 
Příspěvky: 1416
Registrován: červen 13, 2007, 11:05 am
Bydliště: Brno, snad někde na kopečku.

Příspěvek od Grim » leden 9, 2010, 6:21 pm

Od rána to tu viselo a je to tu naz5. Sleep systém pro RmK2K3. Down v příloze.
Přílohy
cas.zip
Skrz palmu se dá přeskočit čas. Skrz ´Shift´ se uká?e čas ve formátu den:hodina:minuta:sekunda.
(530.03 KiB) 212 krát
Obrázek


Zpět na Tipy, rady, tutoriály pro RM 2000/2003

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník