Moderátor: Moderátoři
legition píše:beze scriptů nemám mo?nost udělat "nestandartní hru" pro to se rovnou i zeptám existuje nějaká učebnice těchto scriptů? pokud ano rád bych jí dostal před oči. Myslím ?e by to pomohlo i jiným lidem
legition píše:Potřeboval bych vědět jak změním polohu hlavního menu nevíte někdo?
@command_window = Window_Command.new(?ířka okna s textem, [s1, s2, s3])
@command_window.x = (X pozice na obrazovce - @command_window.width) / 2
@command_window.y =Y pozice na obrazovce
Michalc píše:
A posledni vec. Jak rebelovo Broken Hearts a Forbidden Saga tak i Grimovo Grom Wars jsou hry bez scriptu a presto nepatri k tomu standartu, co RM nabizi, i kdyz nejsou z VX...
Michalc píše:Tak zaprvy, jak uz bylo predemnou receno, tak na netu najdes scriptu spoustu, napriklad Lukaaashova hra (Ztracený Rytíř) je také udělaná ze scriptů nalezených na netu a přesto je nestandartní. Někdy budež muset poupravit X-Y pozice, ale to je tak všechno a nemusíš se hned učit se scripty.
Zadruhé se dá spousta věcí udělat eventy. Takže by bylo možná lehčí se učit jak fungují eventy a tu nestandartnost tam dostat tím.
A to hlavní, zatřetí. V RP hrach nejde o nejake užasne vychytavky a podobne, ale o neco trosku jineho, alespon podle me. Uz jsem hral par her, ktere byly udelane vyhradne bez scriptu jen eventy a presto vypadali dost dobre a to, protoze byla dobre vyuzita grafika, hry byly kvalitne zmapovany, ale hlavne meli pusobivy pribeh.
Vivi píše:V Broken Hearts to bylo použito pomocí map a eventů na nich. Ve VX to dokážež jen kdybys mněl v setu nějakou grafiku pro to menu. RM2k3 se od RMVX dost liší.
Vivi píše:Myslím, že ve VX nic takovýho není, nebo se to řeší pomocí scriptu ( kdyžtak mě někdo opravte). Set? To je ten sloupeček na levý straně obrazovky (tam, kde je grafika pro mapu). OMG neviděl jsi nikdy 2000(3)? Zeptej se strejdy Googla.
legition píše:Vivi píše:Myslím, ?e ve VX nic takovýho není, nebo se to ře?í pomocí scriptu ( kdy?tak mě někdo opravte). Set? To je ten sloupeček ne lavý straně obrazovky (tam, kde je grafika pro mapu). OMG neviděl jsi nikdy 2000(3)? Zeptej se strejdy Googla.
Ok myslel jsem ?e se bez něj obejdu, ale hrál jsem z něj asi 2 hry a byly u?ásné
Neas píše:legition píše:Vivi píše:Myslím, že ve VX nic takovýho není, nebo se to řeší pomocí scriptu ( kdyžtak mě někdo opravte). Set? To je ten sloupeček na levý straně obrazovky (tam, kde je grafika pro mapu). OMG neviděl jsi nikdy 2000(3)? Zeptej se strejdy Googla.
Ok myslel jsem že se bez něj obejdu, ale hrál jsem z něj asi 2 hry a byly užásné
BH a FS?
Zpět na Tipy, triky, rady a tutoriály k RPG Makeru VX/Ace
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník