Ahoj všichni, jsem tu taky nový, s RPG makerem(XP)tvořím taky jenom chvilku a baví mě to. Po tom, co jsem dostal RPG maker jsem si našel tuto stránku a snad mi hodně pomůže . Zatím jsem jenom nepochopil, jak importovat mapu do pictures(minimapa pomocí eventu). Ještě jsem neudělal ani jednu hru, zatím mi to moc nejde, ale to snad chce čas...
Tak tě tu vítám. Přeju hodně zdaru při vytváření her, ale věz, že maker není tak snadný, jak se na první pohled zdá a je k němu potřeba moře trpělivosti. I po letech člověk nachází nový vychytávky, takže buď trpělivý a snad jednou něco doděláš, držím palce.
Dík. Já mám velkej problém vymýšlet jména pro hrdiny a pro města. A je pravda, že není tak jednoduchej, jak se zdá. Někdy nechápu, jak to mohlo někoho napadnout,tak propracovaný...
Vymyslet něco originálního je těžký, protože většina jmen a názvů už byla někde použita, ať už v reálu, ve filmu nebo ve hře. Takže pokud se někde vyskytne něco, co už někde bylo, tak se zas tak moc neděje, pokud nejde o nějaké hodně specifické jméno.
Nad tím jsem nepřemýšlel, ale asi by toho bylo hodně, ve spoustě her se dá najít nějaká skladba, která by se mohla do něčeho hodit, takže říct jen jednu nebo dvě hry asi nejde. Mně se líbí i filmová hudba.
Mimochodem ještě o mě, grafik sem ÚPLNĚ na nic(proto radši ani nemaluju ), gamer snad budu lepší... Už jsem představoval moji hru day of reckoning-Sukriin's death, snad se povede... Budu se snažit.
To je docela síla je neznat. Howard Shore složil hudbu třeba k Pánovi Prstenů a Hans Zimmer se objevuje jako autor hromady filmové hudby, od Pirátů z Karibiku přes Black Hawk Down k Poslednímu Samuraji.
Určitě znáš, pokud ne, tak to zkoukni, naprosto skvělej film se skvělou hudbou, kde neni dobro a zlo jasně definovaný a s pár kultovníma scénama. Tady je prvních pár minut, tak na to koukni, máš to i s hudbou H.Zimmera. http://www.youtube.com/watch?v=T4O5LccxCDo
já když to viděl kdysi poprvé, tak už po minutě jsem měl husí kůži.