Zdarec. Tvořím jednoduchý projekt v CTFku. Jedná se o hru ve stylu klasického Arkanoidu. Teď se jistě ptáte proč zrovna tohle, když jsou toho všude tuny a proč zrovna Diabolid 2?
1) Jde o můj první projekt v CTF2.5, takže jsem zvolil něco relativně jednoduchého, kde se mohu naučit a vyzkoušet si věci, co mi engine nabízí a také u toho nezkejsnu dva roky. Vzhledem k tomu, že tutoriál obsahuje také jistý klon této hry, tak to byla jasná volba. Hru si však od začátku vytvořím kompletně podle svého !
2) V minulosti jsem již vytvořil dvě verze hry ve stylu Arkanoidu a to ve Flashi s názvem Squash a Diabolid, tudíž mi přijde ideální navázat s úplně novou verzí na starší projekt a dát tomu název Diabolid II. Vše ale tvořím od začátku, takže podoba bude jiná, společné to má jen název a typ hry.
Momentálně mám hotový ucelený testovací level. Mohu hodit později nějaké screeny, ale nejsem grafik, takže vzhled bude hodně minimalistický a jednoduchý a není ještě zdaleka finální. Hra poběží ve fullscreenu, ale v rozlišení 960x540.
Hotovo je zatím 19 různých cihliček s mnoha bonusy.
Později plánuji předělat i na Android.
Pokud někoho takový styl hry baví, tak mi držte palce a klidně se ptejte.