Takže mě napadlo založit tohle téma. Je vytvořené pro všechny z fóra. Řekněte své nápady, své poznatky a kdo ví. Možná nás RPG Maker překvapí kolik má vlastně možností o kterých vlastně ani nevíme. Víc hlav víc ví. A za další by to ještě víc mohle semknout fórum, když už by se všichni snažili dohromady něco vymyslet. To není myšleno špatně, jen je to konstatování.
No a když už jsem tohle Téma načal tak bych měl asi i začít. Jinak se moc lidí nepřidá.

Určitě si někdo možná vzpomene na to, že jsem se jednou na fóru ptal zda je možné udělat velké animace v boji. Repsektive aby animace byla velký obrázek, který by se pohyboval. A pomocí animace by byl rozpohybovaný. Myslím, že to byl Michalc, kterého napadlo, že by to šlo udělat přes show pictures. Lze to taky tak udělat. A tak jsem se snažil to nějak nastavit. Vytvořit SKILL, který by to vyvolával apod. Bohužel jsem narazil na dva problémy.
Ty však nemá momentálně cenu rozebírat. Jestli bude někdo chtít můžem o tom diskutovat. Přejděme, ale k věci. Jak jsem se tak hrabal v Conditional switch a Troops všiml jsem si jedný kolonky.
Respektive v Troops můžete nastavit, že v určitou chvíli se něco stane. Například, Boss, když už má jen 50% životů začne něco plácat o tom, že ztrácí svou sílu. Třeba, to je příklad.
A tak mě napadlo, co když pomocí těch obrázků neudělat žádný speciální útok nebo kouzlo, ale udělat něco ve stylu Fatality? Zkusim víc vysvětlit co to je Fatalita, jen pro jistotu kdyby někdo nevěděl. Nejspíš asi každej zná sérii Mortal Kombat a nebo God Of War. Fatalita vznikla jako první v Mortal Kombatu, díky tomu se hra stala známou po celym světě. Hlavně zakázanou. Fatalita byla vždy na konci boje a hráč, který vyhrál mohl poražého "Dodělat" respektive nějak brutálně zabít. Roztrhat ho na kusy, ukopnout mu hlavu apod.
V podstatě a teoreticky je to jednoduché. Napadlo mě tohle. Nejsem u počítače a píšu z mobilu takže to napíšu velice jednoduše. Doufám, že všichni pochopí a později to kdyžtak upravím do RPGM XP formy.
Podmínka v Troops. 1. Zombie 10% nebo míň.
Show pictures: Obrázek klávesnice X (Důvod je jednoduchý, ne každý chce vidět Fatalitu. Obvzlášť když už by jí viděl po několikátý.)
Conditional branch: Press button X
Show Pictures 1
wait 10 fr. (Frámy tipuju, jsou jen pro příklad)
Show Pictures 2
wait 10fr.
Erase Pictures 1
Show Pictures 3
wait 10fr.
Erase Pictures 2
Show Pictures 4
ecetera, ecetera, ecetera
+ plus by se samozřejmně mohli přidat zvuky a nebo i změna hudby. A mezitím by samozřejmně byl i damage dejme tomu 1000 aby nepřítele jistě zabil.
Takže to je můj nápad, diskuze sama se sebou a zda se mi to povede zrealizovat uvidíte dnes večer.
Děkuji za pozornost Darkmoor a doufám, že se na tohle téma přidají další.
PS: Wow já se s tím psaním nějak rozjel.