od Michalc » prosinec 20, 2009, 6:25 pm
Caute, ted o prazdninach si na tvorbu zase najdu cas, takze se s tim hne... Konkretne uz ted jsem s tim trochu hnul... Abych dolozil, ze hra se hla, casem sem hodim video jak vypada mestska cast. Jinak jsem se rozhodl, ze ve hre bude nekolik frakci. Jejich pocet sem stanovil na 7. Nektere frakce k vam budou mit urcity postoj, ktery muzete menit vasim stylem hry a tak se muze stat, ze jednou projdete lokaci v pohode a podruhe na vas budou utocit.
1.) Lidé
postoj: Přátelský
Tak tohle je samozřejmě nejrozšířenější frakce. Lidé na vás budou vždy hodní a jako jejich charsety se bude využívat RMXP RTP.
Barvu výzbroje tamní armády jsem stanovil na žluto-černou, ale tak se oblékají jen stráže ve městech, nikoliv jednotky, které vyráží na menší úkoly. Ve válce si samozřejmě všichni tento set vezmou.
2.) Guild of Claw (Cech drápu)
postoj: Závisí na vašem chování
Guild of Claw jsou původní lidští obyvatelé země. Nejsou to úplně lidé a jejich styl života je od lidí dost odlišný a proto žijí odděleně. žijí buďto úplně osaměle nebo v malých skupinkách po dvou až pěti lidech. Jsou to skutečně vynikající lovci a stopaři a ze všech frakcí dokáží asi nejlépe přežít ve volně přírodě bez pomoci.
Co se týče grafiky, mám k nim několik spritů a protože jich bude ve světě málo, nic dalšího shánět nepotřebuju.
3.) Elven Rebels (Elfí rebelové)
Ačkoliv elfové v této válce patří na stranu zla a v této hře se s nimi ani moc nesetkáte, jejich dobrá stránka, rebelové, kteří zatim odolávají, vám budou vždy ochotni pomoct. Mají velká města a je jich hodně, ale i tak se jim podaří skrývat, možná díky jejich soužití s přírodou.
Stáhl jsem pro ně 20 spritů tak uvidim, kdyžtak dodělám další předěláním těch, co už mám.
4.) High Mages (Vysocí mágové)
Vysocí mágové byli ti nejlepší mágové minulosti a pomohli vyhrát minulou válku proti démonům, jenže lidé se jich po skončení války začali bát a tak se jich mágové začali stranit. Teď jich pár skupinek žije v oddělení v nějakých jeskynních a jiných skrytých místech a čekají na svou příležitost.
Mám pro to 4 charactery a myslím, že to bude bohatě stačit. Nemám s nimy žádné velké plány.
5.) Broterhood of daemon sumonners (Bratrstvo vyvolávačů démonů)
postoj: Zlí
Tak tohle jsou asi ty nejdůležitější postavy. Budou se na vás dobře tvářit a tak jim pomůžete, ale pozor. Mají strašlivé plány.
Těchle je hodně a proto pro ně mám 12 spritů + se využijí některé RMXP RTP.
6.) Monsters and Daemons (Monstra a démoni)
postoj: Zlí
Ačkoliv se nejedná o organizovanou frakci, některé inteligentnější stvoření (třeba draci) vytváří malé skupinky ve kterých se pak stávají obzvlášť nebezpeční. Proto je třeba si dávat pozor na každé hnusné stvoření, nikdy nevíte, zda se za rohem neskrývá zbytek jeho smečky.
Bude to hlavně z toho, co je v RMXP RTP, pac priser a demonu je tam docela dost, navic sem dotahl sest dobrych spritu z netu, kteri budou slouzit hlavne jako bossove.
7.) Desert rats (Pouštní krysy)
Desert rats sou pouštní obyvatelé. Poznáte je, podle trochu tmavší pleti. Vydrží déle na slunci a vedra, ale jsou známi případy, kdy umřeli vlivem teplot okolo nuly. Proto málokdy opouští poušť. Ale když už se na poušť vydáž ty, mohou ti být dobrým spojencem.
žijí v malých skupinkách okolo oáz a tak pro ně stačí zatim sedm spritů.
Samozřejmě pro všechny FRAKCE něco dostahnu, kdybych viděl.
E?tě sem se rozhodl, že nakonec přece jenom na začátku každé mapy v levém horním rohu hracího okna uvidíte jméno lokace a taky frakci, takže třeba: "Město Aoen" a pod tím bude menším písmem "Elven rebels".
Pomohl jsem ti? Pomoz i ty me. Jdi na
--TUTO-- stranku a klikni na reklamu kterou tam uvidis. Tobe to zabere par vterin a me to pomuze.