Určitě jste někdy chtěli mít u své hry minimapku, která by ukazovala kde právě hráč je. Ale nevěděli jste nejspí? jak na to, a nechtělo se vám to ře?it pomocí scriptu. Já vám teď uká?u, ?e to jde pomocí Eventu...
Vivi představuje :MINIMAPA POMOCÍ EVENTU
Tak?e, nejdřív potřebujeme mapu, kterou chceme změnit na minimapu.
Tak to bychom měli. Vidíte správně, tuhle mapu jsem zman?il na čtvrtinu proto?e to je přibli?ná velikost minimapy, teď z toho vyndáme mapu.
Tu musíme nakopírovat tak ?e dáme view a tam zru?íme Dim Other Layers a za?krtneme View all Layers. Podotýkám ?e tam NESMÍ BÝT VIDĚT EVENTY!!!
Tuto mapu importujeme do slo?ky Pictures. Máme? Prima. Jdeme dál. Teď bychom si měli udělat tečku o velikosti 2x2 pixelů. Nejlépe červenou. To snad zvládneme bez ukazování.
Tak?e, teď je na ředě Common Event. Pojmenujte ho jak chcete, já jsem zvolil jméno Cursor. Common Event by měl vypadat takhle :
Máte? Tak je?tě Event který zobrazí mapku (ten event je na mapě) a u? vás nechám na pokoji.
A takhle to vypadá v praxi :
Tak, doufám ?e se vám to líbilo, a ?e to někdy pou?ijete v praxi. Mějte se Famfárově!
Jinak sta?ení tady : Hra
UPOZORNĚNÍ : Lidi, teď jsem při?el na stra?livou chybu. Já tam toti? nedal startovní pozici, tak si ji tam prosímvás dejte, jinak vám to nepůjde.